Kalerm Quarza B Bean to Cup Coffee Machine Cyprus Photography Buy Coffee Beans for Cyprus - EspressMe.com
Startup.com.cy Cyprus
 

Date: 11-02-2012

Facebook page DIY

Το facebook με τη ραγδαία απήχηση που είχε τα τελευταία χρόνια μπορεί να χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο ίσως κλειδί του διαδικτυακού marketing. Όλες οι εταιρείες που εφαρμόζουν κάποιες τεχνικές social media marketing για την προβολή τους αποκλείεται να μην έχουν δημιουργήσει μια σελίδα facebook.

Με τη δημιουργία μιας σελίδας facebook η εταιρεία σας γίνεται άμεσα πιο γνωστή και με τη σωστή προώθηση της σελίδας μπορεί να αποκτήσει πάρα πολλούς fans. Μ’ αυτό τον τρόπο ενισχύεται η εικόνα της εταιρείας και το καλό όνομα που έχει στην αγορά καθώς και η αφοσίωση των πελατών της. Παράλληλα αυξάνεται η δημοτικότητα και η κίνηση στο website της εταιρείας και προωθούνται οι online πωλήσεις της. Επιπρόσθετα μέσω του facebook παρέχεται άμεση σύνδεση με τους πελάτες και έτσι η επικοινωνία μαζί τους είναι πιο ουσιαστική, δημιουργώντας πελατειακή αξία.

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το facebook με διάφορος τρόπους ανάλογα με την εταιρεία που έχετε ή το σκοπό που θέλετε να επιτύχετε. Το πιο σύνηθες είναι ήδη υπάρχουσες εταιρείες που εδρεύουν στην αγορά, να δημιουργούν μια facebook page με σκοπό την περεταίρω διαφήμιση και προώθηση της εταιρείας τους. Για παράδειγμα διάφορα εστιατόρια, cafe, clubs δημιουργούν facebook page με σκοπό να ενημερώνουν τους πελάτες τους για διάφορες εκδηλώσεις. Ακόμη πολλά καταστήματα δημιουργούν facebook page έτσι ώστε να κρατούν επαφή με τους πελάτες τους και να τους πληροφορούν σχετικά με προσφορές, εκπτώσεις ή διαγωνισμούς.

Εκτός όμως από την περεταίρω διαφήμιση μιας ήδη υπάρχουσας εταιρείας το facebook παρέχει πολλές άλλες δυνατότητες. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια facebook page για κάποιο θέμα που σας ενδιαφέρει και να κάνετε post σχετικά με αυτό έτσι ώστε να προσελκύσετε πολλούς fans. Μ’ αυτό τον τρόπο η φωνή σας μπορεί να ακουστεί σε μεγάλη κλίμακα και να μεταδώσετε σε αρκετό κόσμο τις ιδέες σας. Έτσι μετέπειτα έχετε έτοιμο το έδαφος για να χρησιμοποιήσετε το facebook και για άλλους σκοπούς όπως διαφήμιση προϊόντων ή προώθηση μιας εταιρείας σας.

Επιπλέον μέσω του facebook έχετε τη δυνατότητα να εισαγάγετε την επιχείρηση σας στο internet ακόμα και αν δεν διαθέτετε ούτε εταιρικό website. Ακόμη μπορείτε να δημιουργήσετε μια εταιρεία που να βασίζετε εξ’ ολοκλήρου στην παρουσία της μέσω facebook. Υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιείτε πωλήσεις μέσω της σελίδας σας στο facebook, χωρίς να διατηρείτε απαραίτητα ηλεκτρονικό κατάστημα σε άλλη ιστοσελίδα. Ανεβάζοντας τα προϊόντα σας στο facebook με διάφορες φωτογραφίες και περιγραφές μπορείτε να τα διαφημίσετε χωρίς κανένα κόστος.

Το πιο θετικό ίσως στοιχείο του facebook που το κατέστησε και τόσο αγαπητό από τις επιχειρήσεις είναι το γεγονός ότι μπορείς να το χειριστείς από μόνος σου, DIY, και δε χρειάζεσαι κάποιο ειδικό. Χωρίς ιδιαίτερο κόστος, χωρίς προαπαιτούμενες γνώσεις και χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες μπορείς να δημιουργήσεις μια facebook page και να απευθυνθείς ταυτόχρονα σ’ ένα ευρύ κοινό. Δε χρειάζεται να καταβάλεις ιδιαίτερο κόπο παρά μόνο λίγα λεπτά καθημερινά έτσι ώστε να παρακολουθείς την κίνηση στη σελίδα και να κρατάς άμεση επικοινωνία με τους πελάτες.

Το σημαντικό στη δημιουργία μιας facebook page είναι να κρατάς το ενδιαφέρον των πελατών σου και να προσπαθείς να τους προσελκύεις την προσοχή. Κάνοντας ενδιαφέροντα post, ανεβάζοντας όμορφες εικόνες και διασκεδαστικά videos μπορείτε να κρατήσετε συνεχές το ενδιαφέρον του κοινού σας και παράλληλα να προσελκύσετε ακόμα περισσότερους fans.

Επιπρόσθετα το facebook μέσω της συνεχούς επαφής που διατηρείτε με τους πελάτες, σας παρέχει τη δυνατότητα ανατροφοδότησης. Έχοντας feedback με τους πελάτες σας μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τις ανάγκες τους και να αναδιαμορφώσετε τη σελίδα σας στο facebook ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Μέσα από τα σχόλια που κάνουν οι fans μπορείτε να δείτε τι επιθυμούν, ποια είναι η γνώμη τους για τα προϊόντα σας, τι τους αρέσει και τι όχι, και μ’ αυτό τον τρόπο να κινηθείτε ανάλογα. Όσων αφορά τα σχόλια πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι εκτός από σπουδαίο εργαλείο για εκμετάλλευση χρήσιμων πληροφοριών, μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας. Δυσαρεστημένοι πελάτες μπορεί να γράψουν αρνητικά σχόλια με αποτέλεσμα να αμαυρώσουν την εικόνα σας. Γι’ αυτό πρέπει να είστε σε συνεχή ετοιμότητα και να κοιτάζετε συχνά τη σελίδα σας, έτσι ώστε να μαθαίνετε εσείς πρώτοι τι γράφετε και να δράτε ανάλογα.

Για την προσέλκυση όσο το δυνατό περισσότερων fans εκτός από το περιεχόμενο της σελίδας, σπουδαίο ρόλο παίζει και ο σχεδιασμός της. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια απλή facebook page και απλά να ανεβάζετε φωτογραφίες και να κάνετε post. Αν όμως θέλετε κάτι πιο επαγγελματικό ή κάτι πιο πρωτότυπο που θα προσελκύει πιο εύκολα την προσοχή, τότε μπορείτε να ανατρέξετε σε ιστοσελίδες που ασχολούνται αποκλειστικά με σχεδιασμό facebook page. Μια τέτοια ιστοσελίδα είναι η http://www.pagemodo.com/, όπου μπορείτε να σχεδιάσετε από μόνοι σας δωρεάν τη σελίδα σας στο facebook χρησιμοποιώντας πρότυπα, χρώματα, εικόνες, κείμενα και videos που προσφέρει η ιστοσελίδα. Για κάτι ακόμα πιο επαγγελματικό μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα http://www.shortstack.com/, όπου κάνετε τον αντίστοιχο σχεδιασμό όμως σας παρέχονται επιπλέον εργαλεία ανάλυσης για να μπορείτε να βλέπετε την κίνηση της σελίδας, τον αριθμό των επισκεπτών και των likes. Το κόστος σ’ αυτή την ιστοσελίδα ανέρχεται στα $9 το μήνα για απεριόριστο αριθμό σελίδων στο facebook.

Για τη δημιουργία μιας facebook page που θα είναι εικδικά σχεδιασμένη για προσφορές και διαγωνισμούς μπορέιτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα http://northsocial.com/, όπου μπορείτε να σχεδιάσετε τη facebook page σας με εικόνες και κείμενο σε διάφορα σημεία της σελίδας, βάζοντας headers και footers και δημιουργώντας προσφορές μέσω διαφόρων εφαρμογών. Το κόστος ανέρχεται από $19.99 το μήνα ανά σελίδα.