Kalerm Quarza B Bean to Cup Coffee Machine Cyprus Photography Buy Coffee Beans for Cyprus - EspressMe.com
Startup.com.cy Cyprus
 

Date: 11-02-2012

Προγράμματα MBA στην Κύπρο

Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου UCY:

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων σε δύο γλώσσες, ελληνική και αγγλική και οι φοιτητές στην αίτησή τους καλούνται να επιλέξουν σε ποια γλώσσα επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Ακόμη, προσφέρονται δύο ακαδημαϊκά προγράμματα, το Επαγγελματικό Πρόγραμμα MBA Μερικής Φοίτησης και το Πρόγραμμα MBA Πλήρης Φοίτησης. Το πρώτο διαρκεί 2 χρόνια σε μαθήματα βραδινών διαλέξεων που ολοκληρώνονται σε 6 εξάμηνα. Το δεύτερο διαρκεί ένα χρόνο και ολοκληρώνεται με 3 εξάμηνα. Η εξεταστική περίοδος είναι στο τέλος κάθε εξαμήνου. Σύμφωνα με τους κανονισμούς η φοίτηση μπορεί να διαρκέσει το πολύ μέχρι 4 χρόνια. ( Με τον όρο εξάμηνα δηλώνεται μια περίοδος 2-3 μηνών.)

Πληροφορίες σχετικά με τη δομή των προγραμμάτων παρουσιάζονται στους πιο κάτω πίνακες.

Το κόστος για τα δίδακτρα ανέρχεται στα €10.251,60 και στα δύο προγράμματα φοίτησης και καταβάλλονται σε διμηνιαία βάση. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική και ανάλογα με τα προηγούμενα πτυχία του κάθε φοιτητή μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθήσει κάποια προπαρασκευαστικά μαθήματα για εισαγωγικές γνώσεις. Στα πλαίσια του προγράμματος ο κάθε φοιτητής θα μπορεί να προσαρμόσει το πρόγραμμα των μαθημάτων του έτσι ώστε να πάρει μαθήματα για κάποια ειδικότητα. Τα προγράμματα που Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρουν όλες τις ειδικότητες του MBA, δηλαδή Λογιστική, Χρηματοοικονομική, Marketing, Management και Διοικητική Επιστήμη.

Για να μπορέσει κάποιος να γίνει αποδεκτός σε κάποιο από τα προγράμματα του MBA στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα πρέπει να έχει πτυχίο από αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα και δύο συστατικές επιστολές. Επίσης για την εισδοχή λαμβάνεται υπόψη η επαγγελματική εμπειρία και η ακαδημαϊκή επίδοση. Για όσους φοιτητές επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα προγράμματα στην αγγλική γλώσσα, αν δεν προέρχονται από αγγλόφωνο πανεπιστήμιο, θα πρέπει να έχουν καλή επίδοση στις εξετάσεις TOEFL ή IELTS ή GCE. Όλοι οι υποψήφιοι μετά την αίτηση τους περνούν από προσωπική συνέντευξη.

Η αίτηση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα που προσφέρονται μπορείτε να βρείτε στο πιο κάτω prospectus ή στην ιστοσελίδα του MBA του Πανεπιστημίου Κύπρου: http://www.mba.ucy.ac.cy/main/39,0,0,0-Λογότυπο.aspx.

Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Unic:

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει το πρόγραμμα MBA με πέντε επιλογές για ειδικότητα. Ένας φοιτητής εφόσον πρώτα παρακολουθήσει κάποια υποχρεωτικά μαθήματα θα πρέπει να ακολουθήσει μία ειδικότητα από τις ακόλουθες: Management, Marketing, Finance, Managing Information Systems και Human Resource Management. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο που αντιστοιχεί σε 46 πιστωτικές ώρες ή 120 πιστωτικές μονάδες. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει 2 εξάμηνα κάθε χρόνο, το χειμερινό και το εαρινό, όπου ο κάθε φοιτητής μπορεί να ξεκινήσει τις σπουδές του. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στο τέλος των μαθημάτων κάθε εξάμηνο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών παρουσιάζεται στον πιο κάτω πίνακα.

Για την εισδοχή στο πρόγραμμα του MBA απαιτείται αναγνωρισμένο πτυχίο της Ευρώπης ή της Αμερικής, κάποιο δίπλωμα γνώσης της αγγλικής γλώσσας και δύο συστατικές επιστολές. Το πανεπιστήμιο μπορεί να δεχτεί φοιτητές χωρίς προηγούμενη ακαδημαϊκή εμπειρία, οι οποίοι όμως θα πρέπει να παρακολουθήσουν κάποια επιπλέον μαθήματα. Οι υποψήφιοι φοιτητές παρακάθονται σε προσωπική συνέντευξη. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η επαγγελματική εμπειρία, καθώς και χαρακτηριστικά όπως η παρακίνηση ή η ικανότητα διοίκησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα MBA που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μπορείτε να βρείτε στο πιο κάτω prospectus ή στην ιστοσελίδα του: http://www.unic.ac.cy/nqcontent.cfm?a_id=5774 .

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου EUC:

Το πρόγραμμα σπουδών του MBA στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρεται σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά και διαρκεί 2 χρόνια. Οι φοιτητές καλούνται να παρακολουθήσουν κάποια υποχρεωτικά μαθήματα και έπειτα να επιλέξουν μαθήματα μια ειδικότητας. Οι ειδικότητες που προσφέρονται είναι Χρηματοοικονομική, Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού, Marketing και Διοίκηση. Φοιτητές που δεν έχουν κάποιο πτυχίο στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων ή τουλάχιστο 3 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στο τομέα των επιχειρήσεων, θα χρειαστεί να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα επιπλέον.

Για να μπορεί να γίνει κάποιος δεκτός στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για το πρόγραμμα MBA θα πρέπει μαζί με την αίτησή του να έχει πανεπιστημιακό πτυχίο, δύο συστατικές επιστολές και πιστοποιητικό για γνώση της αγγλικής γλώσσας. Η επαγγελματική εμπειρία θεωρείται πολύ σημαντική. Αν ο υποψήφιος γίνει δεκτός θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των €1000 ως προκαταβολή των διδάκτρων. Τα δίδακτρα ανά τετράμηνο αποπληρώνονται σε 4 δόσεις, μία κάθε μήνα. Το ύψος των διδάκτρων διαμορφώνεται ανάλογα με τα μαθήματα που θα επιλέξει ο κάθε φοιτητής κάθε τετράμηνο.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την αίτηση εισδοχής και τη συστατική επιστολή.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα MBA που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μπορείτε να βρείτε στο πιο κάτω prospectus ή στην ιστοσελίδα του: http://www.euc.ac.cy/easyconsole.cfm/id/173/dep/162/program_id/11 .

Στο Cyprus International Institute of Management CIIM:

Το πρόγραμμα που προσφέρει το CIIM είναι στην αγγλική γλώσσα και αποτελείται από τρεις βασικές ενότητες, τα κοινά μαθήματα κορμού, τα μαθήματα ειδικότητας και κάποια projects. Τα μαθήματα κορμού στοχεύουν στην κατάρτιση για λειτουργικές και διοικητικές ικανότητες. Όσων αφορά τα μαθήματα ειδικότητας ο κάθε φοιτητής μπορεί να επιλέξει από μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων που τον ενδιαφέρουν.

Τα μαθήματα που προσφέρονται χωρίζονται σε 3 κατηγορίες ανάλογα με τις πιστωτικές μονάδες. Υπάρχουν μαθήματα των 3, των 4,5 και των 6 ects που αντιστοιχούν σε 14, 21 και 28 ώρες μαθημάτων. Για να ολοκληρώσει κάποιος φοιτητής το πρόγραμμα θα πρέπει να συγκεντρώσει 105 πιστωτικές μονάδες από μαθήματα και ακόμα 15 από ένα τελικό project.

Το CIIM προσφέρει πρωινά αλλά και απογευματινά μαθήματα σε 3 τετράμηνα. Μ’ αυτό τον τρόπο προωθεί τους συμμετέχοντες έτσι ώστε να σπουδάζουν αλλά και να εργάζονται παράλληλα. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στο τέλος κάθε τετραμήνου και προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 με 24 μήνες.

Για να γίνει δεκτός κάποιος πρέπει να έχει αναγνωρισμένο πτυχίο, δίπλωμα γνώσης της αγγλικής γλώσσας και τουλάχιστο 3 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Για την εισδοχή στο CIIM ο κάθε υποψήφιος πρέπει να καταθέσει μία αίτηση μαζί με το τέλος των €50. Αν γίνει αποδεκτός θα καταβάλει το ποσό των €850 για εγγραφή. Τα δίδακτρα ανέρχονται στις €15.000 και τα βιβλία και οποιοδήποτε άλλο υλικό για μελέτη κοστίζει €180. Συνολικά το κόστος φοίτησης φτάνει τα €16.080.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την αίτηση εισδοχής και τη συστατική επιστολή.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα MBA που προσφέρει το CIIM μπορείτε να βρείτε στο πιο κάτω prospectus ή στην ιστοσελίδα του: http://www.ciim.ac.cy/mba-overview.html .

Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου OUC:

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ένα αυτοχρηματοδοτούμενο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητο να υπάρχει αναγνωρισμένο πτυχίο, γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς και εξοικείωση με τους υπολογιστές εφόσον είναι απαραίτητοι για μια εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Για να μπορέσει κάποιος ολοκληρώσει το MBA στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα πρέπει να επιτύχει σε 4 θεματικές ενότητες καθώς επίσης και στην εκπόνηση μιας διατριβής. Κάθε φοιτητής για να θεωρείται ότι έχει πλήρη φοίτηση πρέπει να παίρνει 2 θεματικές ενότητες ανά ακαδημαϊκό έτος. Έτσι μαζί με τη διατριβή που γίνεται εντός 12 μηνών μετά την ολοκλήρωση των θεματικών ενοτήτων, το πρόγραμμα διαρκεί 3 χρόνια. Το κόστος κάθε θεματικής ενότητας, όπως και της διατριβής ανέρχεται στα €1.750.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου: http://www.ouc.ac.cy/ .

Στο Open University Αγγλίας OU:

Το πρόγραμμα του MBA μπορεί να γίνει και με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω του Open University Αγγλίας με τη συμπλήρωση 180 πιστωτικών μονάδων. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε 3 χρόνια και προβλέπει 12 με 15 ώρες μελέτης την εβδομάδα. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη εφόσον το υλικό που προσφέρεται είναι στα αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Open University: http://www.open.ac.uk/.